Навръх 141-та годишнина от Руско-турската освободителна война, след решение на инициативен комитет, бе прието решението на връх Шипка да бъде издигнат турският флаг заедно с българския.
„Мислим, че е време да закопаем томахавките. Толкова много години минаха! Мислим, че е време да се отвори нова страница в отошенията с република Турция. Все пак това е част от общата ни история, по този начин ние показваме готовност за нова фаза в двустранните отношения на България и Турция. 

Със сигурност ще има хора, които ще са против, но ние мислим, че този жест показва, че на Балканите може да има съседи, които се разбират и уважават.“
Това коментира Тонко Донков, председател на инициативния комитет „141 години българска държава“
Източник: bulbgblog

6 коментара:

  1. Ако е истина, то това е най големият ужас за България....Срам и позор за тия управляващи, дето потъпкват чест и достойнство.Предатели и безбожници👹не може да бъде👺просто не мога са повярвам, че това се случва.

    ОтговорИзтриване
  2. Вечна памет на геройски загиналите Турски войници както на Шипка така и при Плевен. Ние Турците живеещи в България винаги ще помним и почитаме тези които се сражаваха и загинаха в битките срещу пияните руски и български шайки.

    ОтговорИзтриване

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1