Браво проф.Начев.
Станахте милионер като директор на ДЪРЖАВНА !! болница…
Не ви ли е срам?
Забравихте се!
Не случайно циганите бият лекарите в България.
Нямате насита на алчността си.И какво ще правите ,когато пациента няма пари да ви плати , но е здравно осигурен ?
Надявайте се мой близък да не попадне във „вашата“ държавна болница.
Ако му поискате пари и му откажете лечение лично ще ви съсипя от съдебни дела.Защото това е престъпление !
С тази ваша публикация и свидетелски показания ще ви съдя във всички възможни съдебни инстанции.
Защото в КОНСТИТУЦИЯТА на Република България е посочено ,че сте длъжни да лекувате здравно осигурените пациенти. ДА ЛЕКУВАТЕ ,А НЕ ДА ИЗНУДВАТЕ !!
 
Вивиан Русинова, Фейсбук
Припомняме:
Трябва да се въведе съучастие на българските граждани в заплащането на болничната помощ. Може да е символично, може да е 5, може да е 10%. Това мнение изрази пред Нова Телевизия директорът  УМБАЛ „Св. Екатерина” проф. Генчо Начев.
Той бе категоричен, че няма държава в ЕС, в която да няма доплащане, освен скандинавските страни, в които обаче данъците за здраве са много по-високи.
„Категорично трябва да се въведе официално доплащане.“  Това казва  директорът на столичната „Св. Екатерина“ проф. Генчо Начев и пред „24 часа“ .

По думите му обаче то трябва да се предшества от реалното остойностяване на всяка медицинска услуга и яснота каква част от нея се поема от публичния фонд и каква част е съучастието от гражданина. За спешното лечение и застрашаващите живота състояния, разбира се, не трябва да се доплаща, но за останалите видове лечение над тази гарантирана помощ е редно да има съучастие, посочва той.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1