Докато терористичният акт в Нова Зеландия беше широко огласен и коментиран, в същото време световните медии не споменават нищо за терора, упражняван над християни в Африка, който е всекидневие.

Докато терористичният акт в Нова Зеландия беше широко огласен и коментиран, в същото време световните медии не споменават нищо за терора, упражняван над християни в Африка, който е всекидневие.
За последните две седмици 120 християни бяха убити по най-жесток начин в Нигерия.
Терористите (мюсюлмани) са използвали хладно и огнестрелно оръжие, погубвайки стотици мъже, жени и деца безнаказано.
Нито една от световните медии не е отразила тези събития и християните се питат защо.
Отговорите са нелицеприятни.
Очевидно чернокожите християни не струват толкова, колкото останалите жертви на тероризъм по света, за които веднага научаваме.
Може би медиите не считат за нужно да огласяват новините, свързани с убийствата на християни, защото това се случва твърде често и сякаш се възприема като нормално явление.
Другата възможна причина е геополитическа и на расова основа.
Очевидно се смята, че Африка е "задният двор на света" и затова убийствата и насилието, които се случват там, не трябва да са предмет на внимание.
С други думи това не си струва да бъде осъждано и заклеймявано като проява на терор.
Вероятна причина е, че антихристиянските настроения на Запад са достигнали такива размери, че християните с техните принципи и убеждения се считат по-скоро за заплаха, отколкото като положителен фактор в съвременното общество.
В писмо, публикувано преди няколко дни от Коалицията на афроамериканските свещеници и пастири, се казва следното: "Никой не е загрижен за това дали християните ще бъдат засегнати, обидени или ще станат жертва на насилие. Впрочем присмиването, омаловажаването и оклеветяването на християните се е превърнало в основна характеристика на съвременната западна култура. Налице е удивително лицемерие. Християните са в основата на демокрацията и на американската култура, ала в същото време те са предмет на присмехи и хули."
Понастоящем християните са най-преследваната религиозна група в света, но световните медии пренебрегват открито този факт, защото очевидно го считат за безинтересен и според тях не заслужава внимание.
В резултат на това хората не са запознати с истинската реалност и не си дават сметка, че 75% от жертвите на терор и насилие в света на религиозна основа, всъщност са християни.
Каквито и да са истинските причини за мълчанието на световните медии по отношение на насилието над християните по света и специално в Африка и в частност, в Нигерия, това трябва да накара трезвомислещите хора да заемат позиция по темата!
Бог да прости избитите невинни наши братя и сестри!
Източник: CBN News
Автор: Томас Уилямс
Превод: Петя Зарева
19. 03. 2019 г.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1