Започва изграждането на лагери за мигранти в странджанските градчета Малко Търново, Елхово, както и Любимец.
МВР вече официално е обявило обществени поръчки, а парите са европейски – 8 милиона по програма „Убежище, миграция и интеграция. И това е само първата партида от финансирането“.

Въпреки че процедурата вече е стартирала, кметовете на Малко Търново и Елхово твърдят, че все още не са уведомени за намеренията на правителството. Явно всичко се прави тихомълком и в последния момент зад гърба на българското население. МВР- документът за това обаче излезе.
Какво пише в него:
Лагерът в Елхово ще е с най- голям капацитет – над 1600 души и ще се разполага на 27 дка. площ.
В Малко Търново е предвидено да бъдат настанени 280 души, като мигрантските блокчета там ще бъдат изградени на площ от 7,5 дка.
Часове след новината за мигрантско нашествие в Странджа, населението на Малко Търново обяви, че се готви за масирани протести срещу настаняването на пришълци в града им. А местните в Елхово и Любимец заплашиха с гражданско неподчинение.

Явно потънали в собствените си имотни и други афери, управляващите от ГЕРБ и ОП не намират време да обяснят на клетите си български поданици защо и при какви условия в родните им обезлюдени от немотията градчета и села ще бъдат заселвани мигранти от Близкия Изток, Африка и Афганистан.
Skandalno.net

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1