Министърът на правосъдието Цецка Цачева подаде оставка заради купения от нея луксозен апартамент в столичния квартал "Изток".

Цачева е разговаряла рано сутринта днес с премиера Борисов. Тя сама е изявила желание да напусне правителството.
"Министър-председателят Бойко Борисов прие оставката на министъра на правосъдието Цецка Цачева. Двамата разговаряха и обсъдиха свързаната с името й имотна сделка. Пред премиера министър Цачева заяви решението си, че подава оставка и не желае създалото се напрежение да се пренася върху работата на правителството" - гласи съобщението на правителствената пресслужба, пристигнало в 14:00 ч.
Категорично премиерът не е оказвал натиск върху мен, не желая името ми да му тежи. Отношенията ни са коректни. Проведохме спокоен разговор тази сутрин, но при така създалата се ситуация, когато вървят проверки, считам, че един правосъден министър не може да изпълнява функциите си, заяви в Стара Загора Цецка Цачева.
Знаете, че във вчерашния ден еднолично сезирах компетентните институции с искане да бъдат извършени проверки по отношение на придобитото от мен недвижимо имущество. Това означава, че нямам никакви притеснения за извършени престъпления, тъй като не съм в никакви връзки с фирмата продавач, нито пък може да се говори за злоупотреба с власт, каза министърът на правосъдието в оставка.
Очаква се поста й да бъде зает от острието на ГЕРБ, юриста Данаил Кирилов.

Шефът на правната комисия в Народното събрание и острие на ГЕРБ Данаил Кирилов е бил адвокат в кантората, която обслужва строителната фирма "Артекс Инженеринг", продала на занижени цени скъпи апартаменти на Цветан Цветанов, Цецка Цачева и зам.-министър Ваня Колева, съобщиха за "Гласове" отлично информирани източници.
Преди да влезе в политиката Данаил Кирилов е работил в адвокатската кантора "Пенков, Марков и партньори", основана през 1990 година.
Като част от нейния екип е защитавал бившия премиер Жан Виденов в дело, заведено от бизнесмена Атанас Тилев.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1