Предложението на транспортния министър Ивайло Московски всички лични карти да са с вграден чип възхити неговите колеги и възмути доста граждани, вярващи в конспиративни теории.
Според Московски от 2020 година новите идентификационни документи трябва да бъдат с електронна технология, с което гражданите най-сетне ще могат да ползват над 200 електронни услуги, част от стратегията за е-управление до 2020 година, пише Пик.

Електронната идентификация, плащането на електронни услуги и кой ще бъде системният интегратор – това са въпросите, по които трябва да се вземе решение, казва още Московски. Ако това стане, в рамките на един месец ще пуснем над 200 услуги, в рамките на няколко дни даже може да започнат първите услуги, уверява още министърът.
Догодина изтича договорът със „Сименс“ за издаване на личните карти. В новия договор с бъдещия изпълнител може да бъде заложен новия е-модел с чип.
В най-скоро време предстои да стане ясно какво точно ще можем да правим с електронните си карти,  а дотогава можете да научите нещо повече за скритата информация във вашия документ за самоличност.
дунавмост.бг
Прочетете още

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1