Мартин Карбовски е потресен от законите у нас!

Журналистът Мартин Карбовски е тотално отвратен от т.нар. правосъдие у нас и законите, които на практика защитават, вместо да наказват убийците. Ето как изригна той в мрежата преди часове:
„Наскоро Борислав уби Кремена във Варна. Преди това Викторио уби Дарина в София, а още преди това Северин уби Виктория в Русе.
Списъкът с тези брутални зверства е дълъг, за съжаление. Но по-смущаващото е, че хора като Борислав, Викторио или Северин. И редица поръчкови килъри, обвинени в най-тежкото престъпление – отнемането на човешки живот, няма да получат най-тежкото наказание доживотен затвор.
Защото предвиденото наказание за убийство е от 10 до 20 години, а убийците се признават за виновни и излизат на свобода след 10-12 години.
На фона на това обвинените Иванчева и Петрова ги чакат между 10 и 30 г. за евентуален подкуп, от който няма пострадали (физически) хора, сочи се, че един е пострадал финансово.
Е, наистина ли един убиец може да лежи 10 г., а на двете (толкова снизходително) да им искат 20?
Вчера един политически лидер уби с колата си 6-месечно бебе. Обзалагам се, че няма да стои 8 месеца в ареста, нито ще го разкарват с пранги като панаирджийска мечка.
#Няматакавадържава
** Мнението е взето от социалните мрежи“, публикува Мартин Карбовски.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1