Изказване на Бай Тошо от преди 29 години буквално взриви Мрежата, на фона на ескалиращите имотни скандали на властта.
Изказването сподели бивш обикновен милиционер, охранявал следствения арест, където Тато беше арестуван за няколко месеца.
Там той си говорел с хората и оставил добро впечатление. Бил прям и честен.
Веднъж казал следното: "Да знаете, че това дето народът сега злобее по привилегиите на Политбюро е нищо, сравнено с това дето ще стане. Аз привилегиите ги отрязах доколкото можех, но то в никоя държава не можеш напълно са отрежеш всичко. Това е елитът на държавата. Обаче при капитализма, да знаете, че не Правителството, не Президентът, не новият "Тодор Живков", да знаете че последният селски депутат ще накраде повече от най-първия в Политбюро."
Както се вижда това е точно така. Министри, депутати, дори обикновени общински съветници, станаха милионери, имат фотоволтаици, накупили са апартаменти, които струват десетки пъти повече от официалните им доходи.
И обясняват всичко това по най-наглия начин - подарили им ги дядовци и чичовци, дето пък пенсиите им са хиляди пъти под цената на тези имоти.
 
И номерът минава. Наглеят, но нищо не се променя...
Ех, май прав беше Бай Тошо, че ще "плачем за социализма"...

.Н.

1 коментар:

  1. Потресаващо! Аптеките са крили "най-мощния" лек против гъбички по ноктите!Виж крема ,който може да помогне и на теб да се избавиш от досадните гъбички по ноктите на този сайт : https://bit.ly/2Y86LDe

    ОтговорИзтриване

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1