Жените да забременяват след 50 годишна възраст. Преди това да работят.
Това следва от споразумение на вицепремиера Валери Симеонов с работодателски организации.
Срещата бе по повод проблемите с работната ръка и „необходимостта от 600 хиляди нови работници до 2025 г.“
Фирмаджиите и вицепремиерът са стигнали до извод, че страшно много работно време се губи при раждане на деца. И то не само, заради майчинството, а и защото после често майките излизат в болнични.
„Нашите проучвания показват, че една майка на 2 деца работи средно половината от цялото си работно време. В останалото време е в майчинство или в болнични. Ако това се реши като проблем, тези жени ще запълнят липсата на работна сила.“ – каза Кирил Домусчиев – председател на работодателите.
Сега е предвидена формула, с която заплащането и пенсията на жената ще са в зависимост от „реално положения труд“, без майчински и болнични.
Това фактически означава, че текущата заплата и после – пенсията, ще спадне двойно, на всяка жена, която работи.Получава се и парадокс – жената няма да е засегната, ако роди след 50 годишна възраст. Тогава тя се води в „предпенсионна възраст“ и има специална защита по закон. Т.е. може да ражда и да излиза в болнични, без да губи заплата.
https://speednewsbg.blogspot.com

5 коментара:

 1. Преди доста години когато раждах имаше родилка на 54 !!!!! и така се влачеше, че всеки момент, можеше да се строполи, ама беше близка на болничното заведение...Има и други подобни изключения, но това не значи, че трябва да стане практика, макар продължителността на живота да се е увеличила, природните закони са си същите. С казаното тук,въобще не оправдавам, нито приемам доводите в статията !!!

  ОтговорИзтриване
 2. До това води редовния прием на дрога! В Унгария, правят и невъзможното да стимулират раждаемостта, а наш Кирчо - търси роби?! До кога на този зализан олигарх, ще му се дава всичко безплатно и най-вече - думата!

  ОтговорИзтриване
 3. Че е тъпизъм и са идиоти е вярно,но истината е че вие сте си ги избрали.

  ОтговорИзтриване
 4. Това е капитализма хора някои му викат демокрация народа трянва да е по беден за да работи ация

  ОтговорИзтриване
 5. Е,на този етап няма как да стане,поради анатомията на жената...,въпреки че на нашето изкукало правителство много би му се искало да можеше...Но света на там върви...През следващите 50 - 100 год. постепенно ще се качва възрастта за пенсиониране и се предполага ,че ще се променя постепенно и физиологията на човека...Ще се удължи и живота ....и естествено, че жената ще ражда навярно и след 50...

  ОтговорИзтриване

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1