Излезе аудио запис от диалога, проведен между контролната кула в Македония и пилота, управлявал самолета „Чесна“, който вчера падна в района на връх Солунска Глава, предава македонският „Фокус“.
Според записа, мъжът в четиричленното семейство – Георги Бошнаков, е влязъл в контакт с контролната кула, защото почувствал турболенции, докато управлявал самолета. В един момент ръководителят на полетите пита Бошнаков дали все още има проблеми, а той отговаря, че няма, но пред него има голям облак, през чийто процеп може да види земята. „Опитваме се да избегнем един по-голям облак“, казва още Бошнаков.
Според мекедонският сайт „Вечер“ комуникацията първо започва на английски език, а след това ръководителят на полетите упътва пилота на запад на македонски език.
След това има диалог между ръководителите на полети: „Може да лети над Солунската Глава, няма облаци, 
След това има диалог между ръководителите на полети: „Може да лети над Солунската Глава, няма облаци, със сигурност е чисто и с база над 300 метра над върха“. „Да, но пилотът каза, че е бурно и го няма на радара“, разговарят контрольорите. След това се чува, че контрола на полета от Скопие вика Бошнаков, но няма отговор, информира Фокус.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1