Действително в Сирия бяха разрушени множество църкви и архитектурни паметници, някои от които са на хиляди години. Всички тези паметници и църкви бяха съсипани от "умерените" бунтовници, които френското правителство финансираше, тренираше и отглеждаше, редом с други държави, като ги представяше за борци за свобода и като жертви.
Дахер Ламот, Фейсбук:
Ще се възползвам от два случая - националния празник на Сирия, който е днес (17.04 - б. р.), както и нещастието в Париж, където изгоря част от Нотр Дам.
За да кажа няколко неща.
Действително в Сирия бяха разрушени множество църкви и архитектурни паметници, някои от които са на хиляди години.
Най-старият олтар в света, намиращ се в църквата "Св. Сергей" (Мар Саркиз) в Маалюла, бе съсипан.
Арменската мемориалната църква в памет на жертвите от арменския геноцид в Дейр Еззор бе напълно разрушена.
Да не говорим за Палмира, Босра, Афамия и множеството древни градове с уникални мозайки, храмове и паметници, които бяха разрушени.
Всички тези паметници и църкви бяха съсипани от "умерените" бунтовници, които френското правителство финансираше, тренираше и отглеждаше, редом с други държави, като ги представяше за борци за свобода и като жертви.
Никой от големите политически лидери не си отвори устата, когато съсипваха някои от най-старите църкви в света.
Но забележете как го споменавам - "френското правителство".
Защото истинските французи са обикновени хора като нас.
По-голямата част са с добри сърца и намерения, с усет за справедливост и възмездие.
Една от най-големите неправителствени организации, която ужасно много помагаше на моя град Махарде, SOS Chrétiens d'Orient, са доброволци французи, с централа в Париж, които действително страшно много помагаха с набирането на средства за храни, облекла и за възстановяването на болници в града, като някои от тях рискуваха живота си, времето и средствата си, за да помагат на място. (Виж тук).
Затова единствените коментари, които видях от страна на жителите на Махарде, бяха само състрадателни и окуражаващи за възстановяването на катедралата в Нотр Дам.
Защото прекалено много са загубили и знаят какво е.
Остава само тези лицемери по върховете на властта във Франция да се осъзнаят, да се засрамят, да възвърнат човешкия си облик.
Вероятно и тях ги е срам, 'щото са хора, макар парите да са ги заслепили.
Честит празник на всички сирийци и ако най-накрая бъдат оставени, те ще възстановят разрушеното.


0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1