Трудно могат да се намерят думи за извършеното от четирима чернокожи, които убиха по особено жесток начин 21-годишната Хана от Южна Африка.
Единият от тях описа пред съда колко хладнокръвно и жестоко са действали останалите, причинявайки нечовешки мъжи на младото, красиво момиче.
На кадрите се вижда, че вместо да се притесняват, четиримата са запазили присъствие на духа и дори се смеят.
Делото срещу Върнън Уитбул, Джералдо Парсънс, Нашвил Юлиус и Ибън ван Нийберк вече започна и предизвика полемики заради особената жестокост на престъплението.
През май миналата година Хана седяла в колата си пред дома на своя съученик Чеслинс, когото карала до дома му. На паркинга отпред двамата се заговорили, което се оказало и съдбовно за Хана и Чеслин.
Те били нападнати от четиримата мъже, които ги принудили да отидат с колата на изоставено място. Там крадците заповядали на Чеслин да легне на земята, след това го ударили няколко пъти с тухла по главата, докато не припаднал. За щастие след известно време успял да се съвземе и да потърси помощ.
Хана нямала този късмет и преминала през истински ад, преди да умре. Четиримата мъже я натикали в багажника и я откарали на друго място. Момичето молело да го пуснат, дори обещало, че ще им даде всичко, което искат от него, само и само да го пуснат, но жестоките нападатели не се смилили.  „Хана каза, че можем да правим с нея секс, ако след това я пуснем“, разказва пред съда Джералдо Парсънс. „Не исках да я изнасиля, имам приятелка и дете и въпреки това го направих“, твърди той. След това момичето било изнасилено от останалите.“В началото не искаше да излезе от багажника. Беше се вкопчила за нещо и започна да изпадна в паника. След това дойде Ибън и я убоде с нож, видях, че започна да кърви“, спомня си още Парсънс. Насилниците отвели Хана на метри от колата. Пред съда той твърди, че е искал да пуснат момичето, но останалите се възпротивили.“Вернон дойде с един много голям камък. Казах му, че не можем да я убием, че вече сме убили Чеслин. Но той просто вдигна камъка и го хвърли върху главата й. За да е сигурен, че е мъртва, след това я прободе с нож във врата“, твърди Парсънс.Пред съда са изслушани и съдебни медици, които разкриват, че смъртта на момичето е била изключително болезнена. Тя е имала тежки наранявания в областта на гениталиите, врата и главата. Убийците на младото момиче хвърлили върху лицето му два пъти около 4 килограмовия камък и така буквално пръснали черепа на Хана.Когато Чеслин описвал как са били отвлечени с Хана, се разплакал в съдебната зала. Похитителите ги откарали на 20 км от мястото, където били нападнати. След това го накарали да излезе от багажника и да си сложи главата на един камък. „Затворих очи и започнах да се моля. Над мен стояха двама мъже с тухли в ръцете. Загубих съзнание. Когато се свестих, усещах ужасна болест“, описва моментите на ужас Чеслин.Трагичният случай е нанесъл сериозни травми на младия мъж. Той е прекъснал следването си в университета, има белези по лицето си и не чува с едното си ухо.
Източник: Интриги.бг

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1