Шоково поскъпване на всички стоки и услуги се очаква след 1 юли коментират експерти в България, а повод за това са предложеното увеличение на цената на електроенергията, постоянното покачване на цената на говрива и най – вече безропотното мълчание на всички граждани в република България.
Покупвателната способност на всеки един българин всеки ден намалява, а увеличението на цените на стоките и услугите има една единствена цел и тя е повече ДДС приходи за хазната на Бойко Борисов, които той с лека ръка да раздава въпреки законно приетият бюджет от парламента.
България е единствената страна в света, която се нарича република и има парламент от който реално нищо не зависи и Борисов е единственият премиер в света, който когато реши си раздава милиони въпреки бюджета на България приет в Парламента.
Ако в годината Борисов е под натиск 365 дни от различни сектори, то той панически ще раздава милиони от бюджета 365 дни, това може да е нормално за една латиноамериканска хунта, но не е нормално за една парламентарна република, където всяко едно актуализиране на бюджета трябва да става в парламента, а не с решение на министър председателя. Това е основната причина да се вдигат цените на тока, горивата и всички стоки и услуги в България, именно постоянното раздаване на милиони от страна на министър председателя, защото тези пари реално не са заложени в бюджета и трябва да дойдат отнякъде.
И това някъде пак естествено са българските граждани, които си мълчат и безропотно приемат всяка една прищевка на управляващата хунта, защото в България инвестиции няма, косвените данъци стават все по-малко, българите от чужбина изпращат все по-малко пари в България, защото вече и семействата им са при тях.
И така на Бойко Борисов и Влади Горанов им остава само едно решение да увеличават основното, което се потребява, за да има повече приходи в хазната от ДДС. Интересното е че в случая, ДДС то в България за основните хранителни продукти например е много по _ високо от това в Испания, Гърция, Холандия, Австрия но пък за сметка на това според управляващите ние се развиваме иконимически много стабилно и сме пример за Европа и нейните граждани.
източник: https://xaknewsdaybg.blogspot.com/2019/05/1_15.html

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1