Ето ви един очеизбождащ пример за колонизацията на България, на която е време да сложим край
Знаете ли, че минералната вода „Банкя“ се бутилира и продава от… „Кока Кола“. Взели са извора и сега това, което правят е да помпат нашата вода, да ползват наши работници, да я продават на нашия пазар, и… да изнасят печалбата в Америка.
Този казус е самият символ на разграбването на България. Става дума за съвсем елементарна дейност – бутилиране на вода. Дори не се произвеждат никакви напитки. Просто се вади водата, бутилира се, и се продава. Няма нужда от кой знае какви технологии, ноу хау и всякакви други глупости, с които се обяснява значимостта на „чуждестранните инвестиции“.
Всъщност, чуждестранните инвестиции у нас са насочени основно към усвояване на вътрешния пазар. Добрата инвестиция е да се построи нещо, да произвеждаме заедно, и да продаваме НАВЪН. Но вместо да стане това, става обратното. Изкупуват всичко и ни превръщат в чист пазар.
Така крайният резултат е, че плащаме такси на чужбинци дори за собствената си вода.
Някой продажен чиновник някога си е подписал този договор, и сега „Кока Кола“ си ни дои, без да има никакъв принос към икономиката, към хората, към технологичното ни израстване.
Всякакви подобни концесии следва да се прекратят, а чужди инвестиции следва да се допускат само и единствено в отрасли, които ще изнасят продукцията. Това е истинският пазарен и и производителен модел, прилаган от Китай, Южна Корея, Япония и пр.
Само на нас – глупците, ни обясниха, че като си разпродадем всичко, ще процъфтяваме. От износ на печалби никой не е процъфтял, това да знаете...

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1