През 2080 г., българите /имайки предвид всички български граждани/ ще бъдат 4,8 милиона души. От тях 30 % ще живеят в София. Това е оптимистичната демографска картинка, нарисувана от НСИ. Колко от тези хора ще са българи, колко от тях ще са под 50 години, няма изнесени данни.
Още по – интересно е, че в публикация на вестник „24 часа” се посочва, че през този период какъв ще бъде майчиният език на живеещите в България не може да се прогнозира, както са казали от НСИ. Защото демографските прогнози се правили като се опресняват от ЕСГРАОН, а тя не събира данни за етнически произход, раждания и смъртност по етноси. А при преброяване подобни данни не са задължителни, а се дават доброволно.
Вече България е променена. Всеки втори човек на улицата не говори български език, на детските площадки не звучи българска реч, в училищата първо учат децата да говорят и разбират български език.
Убиха ни!
Демокрацията ни ликвидира много по-успешно от петвековното турско робство.
Ние сме последните българи….след нас тук ще останат цигани и африканци, които с гордост ще наричат мястото, където аспаруховите българи са проливали кръвта си за тази земя, своя родина.
Продадоха ни, целият български етнос беше продаден – от своите и от хора, уж наричащи се българи, но с чужд етнически произход. Те втълпяваха, че вярата не е важна, че историята трябва да е толерантна, че робство няма, че жената трябва наравно с мъжа да оцелява /не да работи – да оцелява/, че няма защо да травмираме децата с ужасите на Баташкото клане, че майките не е нужно да бъдат подкрепяни от държавата, че децата не са приоритет /поне не нашите!/…..
Какво ни остава – да си отидем тихо в тъмнината? Или да останем легенда за народа, който 1300 години не се е предал?
Последният да изгаси светлините…..
Eлена Гунчева

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1