Облаците около Ангел Джамбазки се сгъстяват, дори и нашата си прокуратура да не прави нищо, за да го разследва, по нареждане на покровителя му и военен министър Каракачанов.
Фаворитката за главен прокурор на ЕС Лаура Кьовеши поиска незабавно европейско разследване на тризонета на Джамбазки в Париж, след като е очевидно, че няма законни доходи за 9 милиона евро, за да си го купи.
По наши източници, вече дори е наложен запор на имота, т.е. Джамбазки не може да му вземе парите и да ги скрие някъде в офшорки. Ако е незаконен, ще му го вземат.
Според Кьовеши, има сериозен риск средствата за апартамента да са свързани с ЕС, и това да влиза в прерогативите на новата Европрокуратура.
“Виждам 3 възможни източника. Първият е злоупотреби в Европарламента, където Джамбазки е бил депутат. Вторият – злоупотреба в еврофондове от страна на правителството в София, част от което е партията на Джамбазки. Третият – парите да са от търговията с паспорти, които дават достъп до ЕС на хиляди нелегални имигранти. И в трите случая европейският интерес е сериозно засегнат” – обясни Кьовеши.
Самата тя, чисто формално, все още не е главен прокурор. Но думата и вече се чува и каквото “препоръча” го изпълняват (както е случаят със запора, наложен от съда в Париж). Кьовеши е де факто избрана, защото другият кандидат се оттегли. Единствено и пречи Румъния, която държи председателството на ЕС и не поставя въпроса на гласуване. Но това е до края на юни, после няма какво да спре прокуроката, която вкара премиери министри и депутати в затвора.
4udoslav

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1