Браво проф.Начев.Станахте милионер като директор на ДЪРЖАВНА болница…Не ви ли е срам? Забравихте се! Не случайно циганите бият лекарите в България.
Нямате насита на алчността си.И какво ще правите ,когато пациента няма пари да ви плати , но е здравно осигурен ? Надявайте се мой близък да не попадне във „вашата“ държавна болница.
Ако му поискате пари и му откажете лечение лично ще ви съсипя от съдебни дела.Защото това е престъпление !
С тази ваша публикация и свидетелски показания ще ви съдя във всички възможни съдебни инстанции.
Защото в КОНСТИТУЦИЯТА на Република България е посочено ,че сте длъжни да лекувате здравно осигурените пациенти. ДА ЛЕКУВАТЕ ,А НЕ ДА ИЗНУДВАТЕ !!
Коментар на Вивиан Русинова, Фейсбук
Припомняме:
Трябва да се въведе съучастие на българските граждани в заплащането на болничната помощ. Може да е символично, може да е 5, може да е 10%. Това мнение изрази пред Нова Телевизия директорът УМБАЛ „Св. Екатерина” проф. Генчо Начев.
Той бе категоричен, че няма държава в ЕС, в която да няма доплащане, освен скандинавските страни, в които обаче данъците за здраве са много по-високи.
Това, по думите ще доведе до три ефекта – контролиращ, възпитателен, както и до ниша за създаване на допълнителни здравни фондове.
„Парите за здраве не са много. Отнесени към глава от населението от страните в Европа ние сме най-ниско“, изтъкна още той. В същото време, коментира проф. Начев, каквато и сума да се вложи в системата, тя не се изразходва ефективно и на практика ще потъне като „вода в пясък“. Проф. Начев беше категоричен, че на първо време трябва да се спрат течовете, да се запушат „дупките“ и да се спре плащането за неща, които не са извършени или които не са показни за извършване.
Той коментира и скандала, свързан с исканата оставка на управителя на НЗОК проф. Камен Плочев.
По думите му няма опасност чужди клиники да започнат да отказват лечение на наши пациенти и отбеляза, че страната ни има споразумения с фондовете в европейските страни за разсрочване на задълженията.
„Този проблем не е от вчера, този проблем е от много отдавна и сега се експонира“, коментира още проф. Начев. Той определи твърденията за заплахи спрямо управителя на НЗОК за клюки и те трябва да се докажат.
Що се касае до евентуална актуализация на бюджета на НЗОК през февруари той коментира, че в този период това не е възможно. „Той (проф. Плочев – бел. ред.) трябва да постави въпроса, но той трябва да бъде решен чрез съгласуване между министерство на финансите, министерство на здравеопазването и касата“, заяви проф. Начев, като подчерта, че без координация между тези ведомства и впоследствие парламентът, няма как да се мисли за допълнителни средства. Той обаче подчерта, че парламентът не може самостоятелно да реши да актуализира бюджета на НЗОК без предварително съгласуване с министерство на финансите.
Според него грешката на проф. Плочев не е била, че е повдигнал въпроса, а че го е превърнал в политически. „Когато пишеш писмо до председателя на парламента, трябва хубаво да помислиш за ефекта от него“, заяви той.
Източник: informiran.net

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1