Стаите в унгарското село Медер, което беше предложено под наем, почти свършиха, съобщи АП. Повече от 300 запитвания, както и резервации за 280 души, са направени, откакто кметът Кристоф Пайер обяви миналата седмица, че дава под наем цялото си село. Той цели така то да стане известно и да му осигури приходи, като включва дори собствения си мандат в офертата.

За 210 000 форинта на ден (около 700 евро) потенциалните наематели могат да се възползват от всички удобства на китното село Медер, което обаче е почти пусто с 18-те си жители. В сделката са включени четирите улици на Медер, от които две са асфалтирани, кабинетът на кмета, културният център, автобусната спирка и седем обзаведени селски къщи заедно с животните и четири хектара земя.

Селото е на 180 км югозападно от Будапеща. Туристи се стичат в него вече от цял свят - дори от Австралия, РЮА, САЩ, Швеция. Свободни места през юни няма. Почти са изчерпани и възможностите за юли и август.

Кристоф Пайер е 42-годишен инженер от Будапеща. Той се влюбва в малкото село, когато преминава през него случайно преди 10 години. Една година по-късно, след като си купува имот там, е избран за кмет, добави АФП. 

Целта на Кристоф Пайер е да спаси Медер от бавна смърт, каквато е съдбата на много откъснати от света села, напуснати от младите, които при първа възможност заминават за Будапеща или в чужбина.

Хора живеят постоянно само в пет от 20-те къщи в селото.
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1