Така изглежда българката във Волжка България (Република Татарстан), част от Руската федерация.
Една от най-големите лъжи е, че в република Татарстан със столица Казан живеят татари. Всъщност там живеят милиони българи.
Те не са преселници, а потомци на Котраг - брата на кан Аспарух - създателят на Дунавска България. От Х век са приели исляма, но това не ги прави небългари. Те са създателите на втората българска империя в Средновековието
по река Болга (Волга). Това е била велика държава, с богата култура, която е съперничала на Източната Римска империя и Арабския халифат. Подобно на Дунавска България, която спасява Европа от Арабското нашествие, Волжка България спасява Европа от монголското нашествие! От 1552 г. руският цар Иван Грозни превзема и разрушава Казан местните българи са под руско робство. Репресират ги и руските царе, и руските болшевики, които жестоко смазват опита им да създадат своя държава през 1918-1920г. През 1920г. Ленин с декрет създава "татарска'' нация, подобно на създаването на "македонската" нация от Куберова България! Векове наред волжките българи водят борба за признание, което Руската федерация им отказва. Тя ги управлява чрез своите поставени лица русофилите, наречени още татаристи. Въпреки това волжките българи пазят старите си традиции и обичаи. Не са сепаратисти, нито фундаменталисти, но искат да имат права и най-вече да бъдат признати с тяхното народностно славно име „българи“, а Татарстан да стане „Булгария“, защото да си българин е въпрос на гордост, чест и слава, а татар е обидно и подигравателно обръщение, наложено чрез лъжи и много насилия от руските поробители. Подобно на обидното название гяур вменявано на дунавските българи по времето на турското робство. Волжките българи, които днес гласно заявяват: „Мы болгары, а не татары!“ - „Ние сме българи, а не татари!“ търсят подкрепа в справедливата си борба от своите братя в Дунавска България.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1