Турски бизнесмен е купил целия имот около и точно над Мадарския конник, без самата скала, която е архитектурен паметник на културата.
В момента е в процедура издаването на строително разрешително и отгоре над паметника ще се издигне малък мюсюлмански храм, известен като "теке" или "тюрбе".
Това са молитвени домове, по-малки от джамиите, които са заимствани от иранската култура. Служат обикновено за мавзолеи на видни фигури. Дори без вътре да има гроб, служат за поклонение.
В случая, храмът ще е посветен на загиналия "храбър мюсюлмански воин", който е изобразен и на барелефа.
Имотът - вече частен, е продаден от Министерството на отбраната, което преди това го е държало като част от близко ПВО поделение. Проектът за "текето" е съгласуван с правителството и е част от "културното многообразие" около Председателството. Първата копка ще е преди 30 юни, т.е. преди да сме предали щафетата на Австрия.
Според официалната научна мисъл, Мадарският конник изобразява български воин, най-вероятно някой от хановете. Около него има надписи за исторически събития между България и Византия.
Според турския бизнесмен обаче, става дума за водача на мюсюлмански отряд в средите на българите. По това време все още не сме били покръстени и периодът се води "езически". Практикували са се всякакви религии, най-голямата от които е била "тангризмът". Имало е обаче и мюсюлмани, и те са били почетени.
Подобна теза е абсурдна, защото в Италия - където също е имало заселени прабългари, има подобен барелеф. Там мюсюлмани не е имало.
Съвсем очевидно се подменя българската история, със съдействието на "патриотичния" политически елит...
 speednewsbg

1 коментар:

  1. Скучаеш ? Забавлявай се и ако имаш късмет може да спечелиш добра сума тази вечер https://bit.ly/2vGdh7g

    ОтговорИзтриване

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1