Тази Европа така ни закопа, че в България всичко беше продадено, унищожено, ликвидирано. 30 години наши управници я брулеха и всичко беше за пари. Наши национални богатства изчезнаха – земя, гори, изчезна нашата многохилядна индустрия, която беше създадена при управлението на Тодор Живков. Нечуван разгром! И най-важното – изгубихме си децата, нашето бъдещо поколение. Няма ги.

Защо закриха болници, защо направиха здравето стока. След време сигурно хората ще потърсят сметка на управниците. Изсякоха горите на България, затова сърните са обречени на смърт. Няма сега горски стопанства и лесничеи, няма кой да пази гората. Дървената мафия е собственик на всички села в страната. Заради нея умряха селата при нас, в Северозапада. Държавата няма абсолютно никаква грижа за селата. Геноцид. Каквото имаше – училища, стопанства, всичко беше унищожено за пари. По селата вече няма животни, по горите няма животни. По селата вече няма и хора. Потънали сме в бурени навсякъде – улици, тротоари, гробища...

Лиляна Бонина от бедния Северозапад, с. Праужда, Видинско

1 коментар:

  1. Само че забравяте да споменете, че много от построеното е постигнато с цената на големи и непосилни заеми, които държавата накрая не е била в състояние да върне, и се е наложило да се обяви фалит (за да не разбере простолюдието са го нарекли “мораториум“, но си е чист фалит по външния дълг. нещо като това, което се случва сега на Гърция. А простолюдието изобщо не е знаело за тежкото положение на страната от средата на 80-те, както може да се види тук: https://kiselec1.blogspot.com/2018/12/10-14.html Просто от управляващата върхушка са скрили). И по тази причина има още хора, които вярват на митове и легенди за славното ни минало.

    ОтговорИзтриване

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1