От почти 6 години Михаел Шумахер остава далеч от публичния живот  заради тежкия инцидент, който претърпя в края на 2013 г. по време на ски-ваканцията си във френския курорт Мерибел. 
Оттогава насам от семейството му излиза твърде ограничена информация за здравословното му състояние, като официалната причина за това е, че самият Михаел винаги е искал личният му живот да остане далеч от медийното внимание. 
Ето какво знаем официално за него и здравословното му състояние: 
Инцидентът с Шумахер се случи на 29 декември 2013 г., когато при спускане със ски той падна върху остър камък и въпреки че беше с каска, получи сериозни травми на главата и кръвоизливи, довели до увреждания на мозъка. 
Той веднага беше транспортиран в болница в Гренобъл, където лекарите направиха всичко по силите си да спасят живота му. Първоначално, за да се справи по-успешно с травмите, той беше поставен в изкуствена кома. Няколко месеца по-късно беше изваден от нея. 
 Последните информации от германски и британски издания, позоваващи се на източници запознати с процеса на лечението на Пилето, гласят, че той вече не е прикован към легло и не се нуждае от венозни вливания, които да поддържат жизнените му функции.
През последните месеци в немската преса се появиха следните папарашки снимки, за които се твърди, че са последните правени на Шумахер. Ето ги и тях: Според информации от САЩ, очаква се в средата на годината германецът да отиде на специализирано експериментално лечение на мозъка в местна клиника. Терапията е изключително скъпа, но може да промени по драстичен начин възстановяването на легендата във Формула 1.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1