Сбогом, Павка. И ти се гмурна във вечното леговище! Много ми е мъчно, че не успяхме в този живот! Дали сме дума за следващия! И ще го направим! Чакайте ме с Гицата”, написа на стената на актьора Павел Дойчев, неговият приятел – филмовият продуцент Марио Марков.
Дойчев е починал на 20-и т.м., на 72 годишна възраст.
Павел Дойчев преживя по мъжки, но тежко смъртта на един верен приятел и колега.
Ето че сега си тръгна от “сушата” и самият той. Вероятно, за да заплават заедно някъде с Гицата зад хоризонта, към мечтата си…
Мнозина пишат за Дойчев като за “бившия на Ваня Цветкова”, макар той да имаше своя ярък натюрел на оригинална личност, която върви по пътя си с едно забележително “ексцентрично достойнство”. Така се изразяваше самият той за себе си. Беше мъжкар в пълния смисъл на понятието.

Най-ярко го помним като актьор от култовия филм “Комбина”. Изигра ролята на бияч от банда. Отиваше му на физиката, макар че всичките му приятели бяха наясно, че като човек беше пълна противоположност на това – имаше мек и толерантен характер, беше изключително предан приятел и голям джентълмен. След като през 80-те стана известен като един от най-добрите каскадьори в българското кино, се запиля по Америка и тук научихме, че е станал мениджър на казино в Лас Вегас. После се завърна и макар че е варненец, заживя в бургаското село Фазаново.
Павел Дойчев беше изключително талантлив човек – обединяваше уменията си на каратист, автомобилен състезател, плувец и водолаз, с артистичност, която “плачеше” за кино.
Една от най-прочутите му каскади е сцената, в която провеси Ваня Цветкова от 14-ия етаж във филма “Комбина”.
“Да съм знаел, че ще ми става жена, щях да я изпусна”, шегуваше се по-късно Дойчев, защото след тази каскада се влюби за цял живот в актрисата, и остана вътре в себе си предан на тази любов, въпреки раздялата им. Двамата имат син, кръстен на баща си.

Поклон пред паметта на талантливия артист и забележителен човек Павел Дойчев!

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1