Момиче на 15 години беше убито с нож пред дрогерия в град Кандел, провинция Рейнланд-Пфалц. Според прокуратурата убиецът е бившият приятел на Миа. Случаят потресе Германия. Хората наоколо веднага се намесили и хванали Абдул, но не могли да предотвратят смъртта на момичето. Тя починала по-късно в болницата от нанесените ѝ рани.
Бащата на Миа, заявява, че приели Абдул „като собствен син” и му помагали да се интегрира. Те смятали, че той е на 15 години, като дъщеря им, но сега се съмняват. Междувременно Абдул е задържан за убийството. Ако бъде осъден, той е изправен пред до десет години затвор. Родителите на жертвата са съобщили в полицията още в средата на декември за това, че Абдул е обиждал и заплашвал дъщеря им. „Той преследваше Миа и ревнуваше”, разказва бащата пред „Билд” (Bild).

Шокът от внезапната загуба на дъщеря им сковава родителите на Миа. Те не могат да разберат убиеца: „Взехме го като син, нямаше никой друг”. Абдул заявил, че е на 15 години пред Миа и семейството ѝ. Обаче бащата на момичето сега не вярва на това твърдение: „Той не е на 15. Надяваме се, че от процеса срещу него ще разберем истинската му възраст”. Според полицейската информация Абдул пристигнал в Германия през април 2016 г. като непридружен, непълнолетен бежанец от Афганистан, уточнява Vesti.bg. След като се регистрирал във Франкфурт, той живял до септември тази година в младежки център за бежанци. Там ходил на училище. После се преместил в жилище за бежанци. Има регистрация в полицията за нападение срещу ученик, когото ударил, предполага се след обида.

Прочети повече в Blitz.bg:

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1