Евродепутатката ни Ева Мейдел е подала иск в съда в Залцбург, за смяна на презимето си.
Припомняме, тя се казваше "Паунова", преди да се омъжи за австриец. Тогава стана "Мейдел", което е доста обидно за лице, представляващо България в Европа. В качеството си на евродепутат трябваше да запази фамилията си, поне докато ни представлява.
Но очевидно това е било само началото. Мейдел не иска да е българка, както не иска и комисарката ни Габриел. За тези безродници, България е само трамплин, за да идат на Запад.
Средното име на Мейдел е "Константинова", и не е ясно то с какво е обидно. Фактически, дори това име не е чисто българско, то е с гръцки произход. Но в България се използва много, Константин е страхотно име.
Но не и ако искаш никой да не знае за произхода ти, от който се срамуваш. Вместо името на баща си, Мейдел ще ползва това на съпруга си - Никлас.
Така изцяло ще се казва по западному: Ева Никлас Мейдел. Изобщо няма да и личи провинциалният произход. България е провинция на великите европейци, нали знаете.
Австрийският закон обаче, подобно на българския, не позволява произволни промени на имена. Трябва основателна причина - ако името е обидно.
Така Мейдел е написала в молбата си, че българското и презиме е обидно и накърняващо достоинството.
Според адвокати, това е достатъчно, а съдът няма да се занимава да наема преводач.
4udoslav
Източник:  https://write.as/4udoslav/evrodeputatkata-ni-eva-meidel-e-podala-isk-v-s-da-v-zaltsburg-za-smiana-na

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1