От Агенцията по безопасност на храните извършиха спешна проверка Сн.: НоваКлиент засне мишка на хладилна витрина с хранителни продукти в столичен хипермаркет в столичния квартал „Надежда“.
Видеото, публикувано във Фейсбук групата „Забелязано в София“, взриви социалните мрежи
„Просто се спряхме на витрината, която е за млечни продукти и забелязахме мишленце. То се намираше сред продуктите и също влизаше долу, където има ламарина”, обяснява Мартина, която е една от клиентките, забелязала гризача, съобщи bTV.
От Агенцията по безопасност на храните извършиха спешна проверка.
„Инспекторите са обиколили обекта и не са установили следи от гризачи, нито са видели такива. Извършени са проверки както в складовите помещения, така и в търговската част и хладилните съоръжения. Заложени са примамки за гризачи, където според клипчето е видяна малката мишчица”, заяви д-р Силвия Каменова, началник на сектор „Контрол на храните“.
На хипермаркета е съставен констативен протокол, а от БАБХ уточниха, че неведнъж са правили проверка в конкретния магазин.
От магазина увериха, че специализирана фирма за борба с вредители редовно извършва дезинфекция на обектите. Такава е направена и след подадения сигнал.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1