Жените да забременяват след 50 годишна възраст. Преди това да работят.
Това следва от споразумение на вицепремиера Валери Симеонов с работодателски организации.
Срещата бе по повод проблемите с работната ръка и „необходимостта от 600 хиляди нови работници до 2025 г.“
Фирмаджиите и вицепремиерът са стигнали до извод, че страшно много работно време се губи при раждане на деца. И то не само, заради майчинството, а и защото после често майките излизат в болнични.
„Нашите проучвания показват, че една майка на 2 деца работи средно половината от цялото си работно време. В останалото време е в майчинство или в болнични. Ако това се реши като проблем, тези жени ще запълнят липсата на работна сила.“ – каза Кирил Домусчиев – председател на работодателите.
Сега е предвидена формула, с която заплащането и пенсията на жената ще са в зависимост от „реално положения труд“, без майчински и болнични.
Това фактически означава, че текущата заплата и после – пенсията, ще спадне двойно, на всяка жена, която работи.Получава се и парадокс – жената няма да е засегната, ако роди след 50 годишна възраст. Тогава тя се води в „предпенсионна възраст“ и има специална защита по закон. Т.е. може да ражда и да излиза в болнични, без да губи заплата.
https://speednewsbg.blogspot.com

2 коментара:

  1. Идват избори.Герб са виновни за всичко.и за ковид19 също.изберете си нови управници.бсп,дайбългария,ДПС,мая Манолова-галева,воля, Слави... ГЕРБ ще загубят и като 90-те.. БКП уж изчезна..и купони,без ток без бензин,без хляб..

    ОтговорИзтриване
  2. АБЕ ЦЪРВУЛ , ЧЕ НЕ ЗНАЯ ОТ КЪДЕ СИ ... И ВЪОПЩЕ ЗНАЕШ ЛИ КАКВО Е ЦЪРВУЛ ,,, УПИНЯК , БАТКА УПИНЯК

    ОтговорИзтриване

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1