Купува ли си Десислава Пешева индулгенции за половин милион, или дарението е искрено разкаяние за трагедията?Майката на дрогирания убиец на Милен Цветков – Кристиан Николов, ще даде 500 000 лева на децата на смазания в нелепа катастрофа на 19 април журналист, научи ексклузивно Lupa.bg от свой източник, близък до винпрома в Карнобат.
Десислава Пешева-Николова е изпълнителен директор на „Винпром Карнобат” и съдружник в още над 15 фирми, сред които и дружества на обвинения в данъчни престъпления олигарх Миню Стайков. Има данни, че през винпрома Пешева е усвоила стотици хиляди левове по програмата за развитие на селските райони.
След трагедията навръх Великден бизнесдамата попадна в ареста на Трето столично РПУ за 24 часа. Десислава Пешева бе обвинена, че е предоставила фирменото ауди Q7 за 120 000 лева на своя син, който след як запой, гарниран с марихуана и амфетамини, буквално смаза субаруту на Милен Цветков, докато журналистът чакаше на червен светофар - по зла ирония на съдбата - до софийския мол „Парадайз”.
България буквално настръхна от нелепата смърт на обичания тв водещ. В социалните мрежи дори тръгна призив да спрат да се купуват „отровите” на карнобатската алкохолна фабрика, за да не правим още по-богати дрогирани убийци като Кристиан Николов.
По този повод Десислава Пешева възнамерявала да обяви до дни, че ще предостави 500 000 лева финансова помощ за децата на убития журналист - 24-годишната Калина и 8-годишния Боян. Дарението щяла да направи "с чисто сърце, като майка и човек".
Въпросът сега е дали със сумата от половин милион баровката иска да си купи индулгенции, или го прави от искрено разкаяние? Вероятно това ще стане ясно, когато научим каква присъда ще отне сина й за ламаринения ад - ако е ефективна, вероятно дарението е било от чисто сърце. В противен случай сме станали свидетели на обикновено пазаруване на обществено одобрение.
Още в понеделник, деня след ужаса, тръгна и друга инициатива за набиране на средства за наследниците на тв водещия. Така само за денонощие след обявяването на дарителската кампания в сметката бяха събрани 124 хиляди лева, съобщиха в сряда от фондацията Bcаuse, която управлява сайта за онлайн дарения Платформата.бг, където се провежда акцията "За децата на Милен".
Първоначалната поставена цел бе да се наберат 100 000 лева, но сумата само за 24 часа бе надхвърлена.
Междувременно в сряда вечерта Кристиан Николов бе оставен за постоянно в ареста, въпреки молбата му да бъде пуснат, за да завърши образованието си. Адвокатът на дрогирания убиец Лъчезар Таков пък даже си позволи да се усъмни в общоизвестния факт, че именно Кристиан е шофирал автомобила - нещо, което бе недвусмислено потвърдено от свидетелствата на десетки очевидци.


4 коментара:

 1. Ако е искрена нямаше да го обявяват публично. Купува си съчувствие. Съчувствам им като майка,но не понасям келешчетаи искам да го осъдят минимум на 10 години. А сумата за Милен ще съберем от дарителските кампании. Аз бих отказала нейните пари!

  ОтговорИзтриване
 2. Публикувам на 23.04 в 8:19 , а коментара ми излиза с дата 22.04, 22:19 Оправете ти сайта бе, срамота

  ОтговорИзтриване
 3. До УБИЕЦА на МИЛЕН ЦВЕТКОВ:
  Че за какво ти е образование бе, мърльо?!?
  Ако пък чак толкова те влекат науките - образовай се в затвора! Ще имаш достатъчно време за това. Там така ще те ОБРАЗОВАТ, че чак академична степен ще можеш да вземеш!
  Пожелавам ти дъъълго време за образование. Всичкото време, което ТИ ОТНЕ НА МИЛЕН ЦВЕТКОВ!
  Пожелавам ти точно толкова БОЛКА, колкото е ИЗПИТАЛ и ТОЙ в ПОСЛЕДНИТЕ СИ МИГОВЕ!
  Пожелавам ти точно толкова ОТЧАЯНИЕ, колкото е СУМАРНОТО ОТЧАЯНИЕ на БЛИЗКИТЕ и ПРИЯТЕЛИТЕ МУ!
  Пожелавам ти, ДИСЦИПЛИНИРАНО и ДЪЛГО да гледаш, как ЧЕРВЕН СВЕТОФАР те ОТДЕЛЯ от потока на живота!
  Пожелавам ти ВСЯКА НОЩ ДА СЪНУВАШ КОШМАРА НА БЕЗДНАТА, в която потопи ДЕЦАТА МУ!
  Пожелавам ти крепко здраве и дълъг живот, за да ПОМНИШ, ЧЕ ДРОГАТА УБИВА!
  НЕ ТЕБЕ - ТИ ВЕЧЕ СИ СМЪРТНИК ЗА ОБЩЕСТВОТО, А ДРУГИТЕ ОКОЛО ТЕБЕ, НЕВИННИТЕ!

  ОтговорИзтриване

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1