Ако броят на заразените с коронавирус у нас нарасне много, възрастните хора може да бъдат поставени под строга домашна карантина. Ще бъде категорично забранено на пенсионерите в напреднала възраст да напускат домовете си.
Вече няколко от най-засегнатите държави забраниха на най-възрастната част от населениено си да напускат домовете си. За щастие у нас положението е много добро спрямо по-голямата част от страните в Европа и към този момент се справяме с наличните мерки.
Все пак това е един от вариантите, които се обсъждат като мярка срещу разпространението на опасния COVID-19. Това стана ясно от думите на вицепремиера Томислав Дончев по време на извънредната среща при президента.
Относно домашната карантина за пенсионерите Дончев обясни, че това веднага вади необходимостта от разширяване с пъти обхвата на службите за социален патронаж. „Това означава три пъти по-голям брой хора и техника, които са в състояние да разнасят вода, храна и медикаменти на всички възрастни хора, което планираме да стане със средства от оперативните програми”, каза Дончев.
Източници: Лупа БГ


0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1