Бог да прости Милен Цветков.
Не искам да се спирам на качествата му като журналист, тук имам какво да кажа и в положителен, и в отрицателен аспект, но това не е важно сега.
Милен беше убит не заради професията си, въпреки многото теории в тоя смисъл, които вече 12 часа се въртят в мрежата.
Беше убит заради инертното ни към убийци общество, което позволява убийци да се измъкват невредими от наказания, нагло и противозаконно.
Беше убит по същия нагъл и безнаказан начин, по който се оказаха убити доста хора в последните години.
Като семейната двойка на пл. "Ручей", когато прокурорско 18 годишно копеле размаза на автобусната спирка мъжът и жената малко след полунощ, и ги разнесе на 50 м. от удара, като дори качи едната жертва на клоните на близко дърво.
Като момчето, убито от руския алкохолик Стависки, премазал с "Хамър"-а си лек автомобил като детска играчка, след като преди това е изпил поне половин шише водка "за отскок", явно по стара семейна традиция.
Като онези 6 деца в Свиленград, тръгнали в Пасхалната нощ към Божия храм, които непълнолетен идиот премаза в тухлената ограда на къща с откраднат автомобил, докато правел гонка с друг свой приятел - идиот по нощните улици на пустия град.
Случаите, подобни на убийството на Милен, са толкова много, и то само за последните 10 години, че наистина не мога да ги изредя в рамките и на 1000 реда текст.
Не е и нужно да се изреждат, и тези трите говорят достатъчно, дори крещят.
Само не знам кой ги чува вече...?

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1