Още тогава Нова тв се затвърди като най-цензурираната и обслужваща властта телевизия. Свалянето на Милен Цветков от екран, който веднъж беше изгонен оттам, а после върнат и изтикан в полунощ, за да не го гледат, без съмнение е в услуга на властта. Темата след това беше подновена от предаването на Сашо Диков, но именно Милен Цветков беше този който подхвана първоначално темата.

Малко преди да уволнят Цветков тогава, Борисов се оплака в едно предаване, че нямал никакъв медиен комфорт – „Сутрин ме почва Милен Цветков, вечер ме свършва Слави Трифонов”  Всички тия водещи бяха разкарани тогава, остана само Слави Трифонов, защото Борисов нямаше толкова власт над БТВ и няма как да спре най-гледаното шоу в частна телевизия без грандиозен скандал.
Всеки може да изгледа в youtube  видеото  с разговор между Цветков и Борисов в негово предаване в 2011 г., в което се вижда може би един от редките случаи водещ в студио да задава неудобни въпроси на Борисов, който говори като чорбаджия, с характерен, натежал от тежка вечер глас.
Обявена като „фалшива новина”, но най-важното, че новината я направи премиерът Борисов, който изригна в Брюксел пред репортери на телевизиите, че писали за него такива неща. Никой не беше ги забелязал в слабо известен сайт, от който никой не иска да вземе новина. Премиерът я превърна в централна новина, с театрално изиграно възмущение. Сякаш да подготви почвата, че идват истински новини – за някаква къща в Барселона – които след такова шумно огласяване за остров, по аналогия също ще минат за фалшиви.Както и да е, мина месец и Милен Цветков беше изгонен от Нова тв.
Сегашното положение в Нова тв е идеално за Борисов. Шефовете, цялата телевизия, откровено и отявлено го обслужва. Там са ексклузивните интервюта с хора, които се опитват да потушат всеки скандал или недоволство към властта. Там са удобно подбраните събеседници и теми.
Една от последните публикации на Милен Цветков в Facebook гласеше : Маските са за да мълчите, а не да ви пазят !
Източник: varnahot

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1