Тази снимка е от бала на предполагаемият убиец на Милен Цветков, от май 2017.
Отзад е предполагаемият подарък за бала – Audi Q7 от майка му, която също е на снимката.
Три години след това се случва най-лошото.
Тези хора няма да останат анонимни, аз съм сигурен, че майката страда и за Милен и за сина си, който си е сложил клеймото на убиец на Милен до живот.
Надяваме се на адекватна присъда, която няма да върне Милен, но ще възвърне справедливостта поне малко.

Както по-рано стана ясно Кристиан Асенов Николов се казва шофьорът, който уби минути след 18 часа днес Милен Цветков. Според все още непотвърдена информация той е син на изпълнителния директор на „Винпром Карнобат Десислава Пешева-Николова.  От профилът му във фейсбук разбираме, че младежът е завършил 91-ва Немска гимназия през 2017 година и в момента е студент в Берлин.
22-годишният Кристиан е шофирал автомобилът с марка "Ауди" Q7, който помете на бул. "Черни връх" водещият. Джигитът е дал положителен тест за дрога.
Снимка от 2019 г. от фейсбук профила на Кристиан

Колата, която е карал, се води собственост на фирма на майка му  "Десислава Пешева-Комерс" ЕТ, която се занимава с винопроизводство. Фирмата е съдружник с "Винитера Карнобат" ООД, а офисът им е на столичния бул. "Джеймс Баучър".

Собственичката Десислава Крумова Пешева - Николова освен изпълнителен директор на „Винпром Карнобат“ е и съдружник на Миню Стайков в "Сис индъстрис", "Топаз продакшън" и Винпром Карбонат. Част от въпросните фирми са регистрирани на същия адрес.

Във фирма "АС ОПТИМУС" ЕООД Пешева е съдружник с бащата на шофьора Асен Александров Николов, който е и нейн съпруг. Компанията е свързана с търговско представителство, инженеринг и строителство. Той пък е свързан с нея в още 8 фирми.

Впечатление прави, че на адреса на една от общите им фирми "Студио Шаварика" са регистрирани цели 63 други компании. Двете лица общо са оплетени в десетки компании, в не малка част от които присъства и Миню Стайков. Дейността е повече от широка - от внос и износ, винопроизводство, строителство, търговия, през услуги и дори дентална помощ и частна детска градина.

По първоначални данни Цветков е бил зад волана на джипа си, като е чакал на червен светофар на кръстовището на Мол "Парадайз" в посока центъра. Джипът „Ауди“ с младия шофьор се забил в него без спирачен път.
От удара Цветков е ударил главата си във волана и предното стъкло. Когато линейката е пристигнала е бил още жив, но в тежко състояние. Починал е след минути малко преди да бъде закаран в болница.
След първоначалния оглед на място е станало ясно защо катастрофата е толкова зверска и с трагичен край. Според разследващите 22-годишния младеж е карал поне със 100 км/ч.
Надрусания младеж буквално е хвърчал по опразнения  в празничната вечер булевард и няма абсолютно никакви следи от използван спирачен път.
22-годишният шофьор е с леки травми, но също е получил медицинска помощ и са му направени кръвни тестове. След това вероятно ще бъде разпитан и арестуван. От МВР към момента не съобщават официална информация.


0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1