От 00.00 ч тази нощ се спира влизането и излизането с автомобили от София.
➡️Изключение от забраната за пътуване се прави само за:
☑️товарни превози, които трябва да докажат необходимостта от извършването на транспорт;
☑️ автомобили със специален режим на движение;
☑️ автомобили, които превозват граждани за лечение. В декларация трябва да се посочи лечебното заведение, в което ще се провежда лечението.
☑️ автомобили, които превозват медицински лица, отиващи на работа;
☑️ автомобили на електроразпределителните дружества, ВиК операторите, кабелните и мобилните оператори;
☑️служебни автомобии, които превозват работници към местоработата им. В декларациия се посочва фирмата и телефона на управителя/ директора. Ако работник пътува с личен автомобил, също трябва да посочи фирмата и телефона за връзка;
☑️Със заповед на министъра на здравеопазването се опрелеля и времеви график за влизане/излизане по работа - сутрин между 6 и 8 ч и вечер между 18 и 20 ч. Извън тези часове лични автомобили на работещи не могат да влизат и излизат от София.
Декларациите, които се ползваха до момента, остават в сила, като в тях трябва да се допишат само фирмата и телефони за връзка с управителя.
❗️Придвижването вътре на територия на Столична община е свободно.
За съжаление, днес хиляди граждани на София тръгнаха да пътуват за Великденските празници в провинцията. София в момента е градът с най-голям брой заразени с COVID-19 и пътуването до роднини и приятели е безотговорно и опасно.
Целта на въведената забрана по предложение на Националния оперативен щаб е да спре разпространението на вируса и да опази живота и здравето на много хора в страната.
❗️Заповедта на министъра на здравеопазването е в сила до второ нареждане.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1