Трима адвокати на семейството на надрусания убиец на Милен Цветков – Кристиян Николов, по спешност са започнали да прехвърлят имущество и фирми на трети лица чрез фиктивни сделки, алармира пред Lupa.bg юрист, запознат със схемата.

Неговите колеги са се активирали под пара още сутринта и са започнали да променят собствеността на имоти, апартаменти, автомобили, фирми и банкови сметки на родителите на надрусания шофьор – Десислава Крумова Пешева и Асен Александров Николов.
„Целта е повече от ясна – когато нямаш нищо на твое име, няма как да  платиш и голяма кръвниназа убийството на Милен Цветков”, разкри нашият източник.


Затова Lupa.bg призовава главният прокурор Иван Гешев да наложи запор на цялото имущество и банкови сметки на фамилията, близка до подсъдимия олигарх Миню Стайков и да не се признават никакви сделки със задна дата, за да може децата на журналиста да бъдат поне финансово компенсирани за загубата на своя баща.
Аудито Q7 с номер СА7222ХА, с което бе блъснат Милен Цветков, се води собственост на фирма „Десислава Пешева-Комерс” ЕТ, която се занимава с винопроизводство. Собственичката Десислава Крумова Пешева е съдружник на Миню Стайков в „Сис индъстрис”, „Топаз продакшън” и Винпром „Карнобат”. Във фирма „АС ОПТИМУС” ЕООД Пешева е съдружник с бащата на джигита - Асен Александров Николов, който е свързан с нея в още 8 фирми.
През деня днес майката на Кристиан Николов бе задържана за 24 часа, защото е собственик на автомобила. Органите на реда ще изясняват защо го е дала на сина си да го шофира.


Адвокатите на Миню Стайков - Лъчезар Таков и неговият син, са поели защитата на 22-годишния изверг. По-рано майката на шофьора, убил Милен Цветков в жестокото автомеле, пристигна в СДВР, придружена от свой адвокат.
Десислава Пешева коментира, че случилото се е трагедия за двете семейства, а тя самата е там, за да съдейства. На въпрос относно бизнес отношенията й с алкохолния бос Миню Стайков, Пешева коментира, че не е уместно да бъдат намесвани трети лица.
Майката на Кристиан изказа съболезнования на близките на загиналия Милен Цветков. Уточни също, че не тя е дала ключовете от джипа на сина си.
По-рано днес мярката за задържане на джигита бе удължена на 72 часа. 
Междувременно Икономическата полиция започва проверка на средствата, с които е закупен луксозният му джип. Николов има шофьорска книжка от 2016 г. и едно регистрирано нарушение до момента.


1 коментар:

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1