Предпазните маски отново стават задължителни в закрити помещения от утре. Това съобщи на извънреден брифинг здравният министър Кирил Ананиев. Изискването за носене на маска важи за търговските обекти и моловете.
Според новата заповед на министъра, мероприятията на закрито трябва да бъдат организирани при пълняемост до 50% от капацитета на съответната зала като задължително се носят маски, шленове или други предпазни средства. Това се отнася за кина, театри, дискотеки и др. На закритите обществени места – магазини, молове и др. - да се спазва физическата дистанция и задължително да се носи маска, заяви Ананиев.
Персоналът в заведенията задължително трябва да носи маски„Засилваме масовия контрол по спазване на всички противоепидемични мерки – по новите, така и по досега издадените“, повтори Ананиев.
Маските в общесвения транспорт, болници и аптеки също остават. Започва масов контрол за изпълнението на противоепидемичните мерки, които да ограничат разпространението на коронавируса у нас. Това става ясно след проведена тази сутрин среща на премиера Бойко Борисов с министъра на здравеопазването, Националния оперативен щаб и директори на болници, съобщават от МС.Обсъдени са били данните за разпространението на коронавируса , на премиерът е докладвано, че обстановката се следи изключително внимателно. Борисов за пореден път е подчертал, че опасността от Covid-19 не е отминала, както и че с най-голямо значение и към момента продължава да бъде спазването на физическа дистанция, дисциплина и стриктна дезинфекция.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1