Пуснаха жената на Ваня Джаферович - Евгения Джаферович срещу парична гаранция от 1000 лв., след като ѝ беше повдигнато обвинение по чл. 131 от НК - причиняване на лека телесна повреда при хулиганство. 

Тя бе задържана и разпитана в 5-о Районно управление след проявена агресия на пътя. Джаферович се оказа жената, която вчера нападна друга пред децата им заради направена забележка. 

Инцидентът се е случил насред центъра на София минути преди 8 сутринта. Пострадалата жена возила в колата си 9-годишния си син към училище, когато стига до столичната улица „Дунав“ малко след кръстовището с бул. „княз Александър Дондуков“. В този момент от съседна сграда излезнала Евгения, която водела две малки деца със себе си.

Тя пресякла на непозволено място улицата и застанала до паркиран наблизо бял джип със софийска регистрация. След това отворила вратата на возилото и в нарушение на Закона за движение по пътищата започнала да качва децата от страната на пътното платно. „Колата беше спряна малко след кръстовището с голям булевард, а улицата е със сериозен наклон. Като видях, че жената грубо нарушава закона, качвайки децата от непозволената страна, й свирнах. Тя реагира много остро – с псувни и обидни думи и се разкрещя, че е с деца. Аз й казах, че като е с деца по закон е длъжна да качва в колата от другата страна. Тогава тя стана много агресивна – започна да рита колата ми, а след това отвори пасажерската врата и ме удари в лицето и ръката пред очите на сина ми, който изпадна в шок“, разказа пострадалата Наталия Радославова, която е журналист от „Монитор“.

Минути след като нападателката беше пусната срещу парична гаранция, случаят бе коментиран от нейния съпруг, който написа в своята "Фейсбук" страница следното:

"В тази статия можете да се насладите на типичен пример за журналистика, ако така може да се нарече, от най-мизерното естество - твърдения, които се категорична клевета и заради които нашето семейство ще си търси правата в съда.

Колкото до случката, ще ви я разкажа набързо. Всяка сутрин караме (един от двамата) децата на училище и детска градина. Улицата, в която живеем, е тясна и от едната страна (дясната) е зона, където се паркират колите. Вчера Жени решава да закара децата и, излизайки от входа, тръгва да пресича, заедно с децата, към колата ни, която е паркирана точно отсреща.

Минава една кола, Жени изчаква и когато вижда, че няма движение, пресича, отваря вратата и почва да помага на децата да влязат. В този момент друга кола завива в нашата улица и почва да се спуска надолу и да свири на Жени.

Сега - представете си ситуацията, защото на мен ми се е случвало много пъти. Виждаш, че някой спира, с децата е (или за училище, или за градина), нормално е да изчакаш... човешко е някак, нали?

Тази госпожа обаче започва да крещи на Жени да прибере децата, да натиска клаксона с единствена цел да може тя да мине по-бързо. След това тръгва заплашително с колата към Жени, без да спира. Докато децата ни се качват.

В този момент става спречкване между двете, разправия; госпожата също е с детето си в колата, което прави цялата ситуация още по-абсурдна. Жени реагира в опит да защити децата си; може би по-бурно от вербална гледна точка, но толкова. Удари в лицето гарантирам, че не е имало, но ситуацията е “майка срещу майка, дума срещу дума”.

Днес получихме обаждане от полицията, че има пусната жалба срещу Жени. Супер, така се прави, когато някой БЕЗПРИЧИННО е нарушил правилата. Когато обаче се говори за “агресия на пътя”, а първопричината за агресията се оплаква от реакцията, е малко смешно.

След това разбираме, че госпожата е и заместник главен редактор в Монитор и те са пуснали тази статия, без да търсят мнението от Жени (втората страна в случая). В нея пише, че са нанесени физически повреди, ритници върху колата и какви ли не други лъжи и клевети, които ние няма как да подминем. 

Жалки опити да се прави новина, без никакви доказателства, базирана само на “рекла, казала”, с цел уроняване на престижа на нашето семейство.

Едно ще ви кажа - целият живот е изграден от причинно-следствени връзки. Когато ти си причината - с агресивно поведение срещу деца - и се оплакваш от следствието (според теб - агресивно поведение в присъствие на деца), ставаш жалък. Пък дори да познаваш всички служители в системите, защото си “монитор на правдата”.

П.П. Ако някой стресира децата ми и тръгне да ги гази, няма да му смачкам колата само, а ще го смачкам и него. Пък после нека да ме пишат и да ме викат в районното. Хората са отговорни и за последствията от действията си, нали?

П.П.П. Съпругата ми няма силикон"

В отговор на твърденията в публикацията на бившия футболист, потърпевшата от агресията на съпругата му Наталия Радославова коментира:

"Силно съм учудена от твърденията на г-н Джаферович, че агресия спрямо мен и автомобила ми не е проявена от страна на съпругата му. Приемам твърденията, че се търси сензация, като несериозни, просто защото до днес на обяд аз не знаех коя е жената, която ме е нападнала. Това съвсем лесно може да се види и от двата материала, които бяха публикувани от "Монитор" за инцидента и в които е записано, че нападателката е непозната за мен жена. Много ми е тъжно, че човек дори когато сгреши, не е склонен да си признае грешката и да се извини, а вместо това се опитва да се крие зад своята известност. Тъжно е също така, че от поста на г-н Джаферович се вижда, че агресията явно се счита за нормална в това семейство."

От 5-то РПУ продължават с разследването на случая, като ще бъдат изискани записи от всички камери, които са се намирали в района на инцидента, за да бъде изяснено коя от двете майки има вина за случилото се. /Източник: www.monitor.bg


0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1