На 23 март на 87 години ни напусна голямата актриса Татяна Лолова. Това съобщават от bTV като уточняват, че новината е от тази сутрин. Лолова е починала от коронавирус в УМБАЛСМ "Пирогов".

Лолова е родена на 10 февруари 1934 г. в София.

На нас е позната от редица обичани комедии като "Топло", "Опасен чар" и други, но сме я гледали и в десетки драматични роли и превъплъщения. 

Завършила е актьорско майсторство през 1955 г. в класа на професор Стефан Сърчаджиев. Първи стъпки в кариерата си прави в Драматичния театър на Русе, а през 1957 г. става част от трупата на Сатиричния театър в София. 

Нейните отпечатъци могат да бъдат видени на легендарната Стена на славата пред Театър 199. Там тя играеше в постановките "Старомодна комедия", "Нищо не помня" от Артър Милър и други. 

В последните години я гледахме във веселата поредица "Домашен арест" и в детския филм "Лили рибката".

Актрисата има издадена и своя биографична книга, озаглавена "1/2 живот", както и втори биографичен очерк, наречен "Дневници и делници". В "Дневници и делници" тя пише "Много съм играла... И съм чела интересни текстове на глас пред публика. Актьорът насита няма. Иска още и още!"

Там допълва, че "На всеки му се дописа. Писатели много, читателите намаляха."


0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1